Lasse Mauritzen modtager Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legats Hæderspris 

Lasse Mauritzen modtager Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legats Hæderspris som en anerkendelse for sit virke og et skulderklap til at fortsætte i mange år.

 

"Som solohornist i DR's Symfoniorkester bestrider Lasse Mauritzen en af de mest eksponerede positioner i dansk musikliv - på det allerhøjeste internationale niveau. Med sin bemærkelsesværdige smukke hornklang og store instrumentale sikkerhed har han igennem flere år beriget den ene Torsdagskoncert efter den anden."

Læs mere og se videoportræt
Lasse Mauritzen har været solohornist i DR Symfoniorkestret i 13 år. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

CD udgivet 25. juni 2021

CD udgivelse

Under Covid-19 lockdown, hvor DRs Symfoniorkester var hjemsendt besluttede Lasse sig for at udgive hans første CD sammen med pianist Henrik Bo Hansen 'Music for Horn & Piano'. CDen indeholder bl.a. Villanelle (Paul Duklas), Nocturno, Op. 7 (Franz Strauss), Adagio Allegro, Op. 70 (Robert Schumann).

Lyt til CD

Lasse Mauritzen optaget i Kraks Blå Bog

"Jeg er stolt over det, og over at der er blevet lagt mærke til en. Jeg tror også, der bliver lagt mere mærke til min præstation, fordi DR Symfoniorkestret generelt har markeret sig stærkt de senere år. Så det er samtidig også resultatet af et stærkt holdarbejde, siger Lasse Mauritzen."

 

Betingelsen for at blive optaget i Kraks Blå Bog er, at man er fagligt dygtig og anerkendt inden for sit område og dermed har en markant, positiv indflydelse på det danske samfund. 

Læs mere
Lasse Maurtizen

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, Agnete Schlichtkrull og Jeppe Carlsen.

Lasse Mauritzen har været solohornist i DR Symfoniorkestret i 13 år. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Foto: Per Morten Abrahamsen

Overrasket under nytårskoncert

Lasse Mauritzen, der har været solohornist i DR Symfoniorkestret siden 2006, havde en overraskende indbringende 2019 nytårskoncert i DR Koncerthuset mandag. Han modtog Peter Varmings Mindepris. Beundret af publikum og kolleger for sit professionelle musikerskab og tekniske perfektion og afholdt for sit store engagement og dedikerede holdning til sit arbejde og sit orkester.

Læs mere

Hornist i særklasse

"Radiosymfonikerne har alle dage haft gode blæsersolister, men de er særligt begunstigede i disse år. En af dem er Lasse Mauritzen, solohornist siden 2006 og efter min bedømmelse en af de bedste af slagsen, der er vokset op af den danske muld." Valdemar Lønsted, journalist ved Dagbladet Information.

Læs mere

Foto: Per Morten Abrahamsen

Richard Strauss' 1. hornkoncert været en del af Lasses liv siden han var otte år

Hornmusik ligger måske ikke nummer ét på listen over din yndlingsmusik.
Men for Lasse Mauritzen har Richard Strauss' 1. hornkoncert været en del af livet, siden han var otte år. Den stod lige ved siden af Michael Jackson LP'en, siger Lasse Mauritzen i videoen, som du kan se ovenfor.

Læs og se indslaget på dr.dk

Solohornist har været glad for eksperimenter

2017 har DR SymfoniOrkestret kastet sig ud i helt nye musikgenrer for at nå et bredere og yngre publikum.” fortæller solohornisten Lasse Mauritzen, der også optrådte som solist med orkestret.Man kommer ikke sovende til en prestigefyldt stilling som 1. solohornist i DR SymfoniOrkestret.

Læs mere
Peter Varmings Mindepris

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

DOWNLOAD PRESS PHOTOS

CREDIT: Per Morten Abrahamsen